Obsah této sekce je určen výhradně PRO VLASTNÍKY/členy SVJ pro dům Evropská č.p. 673 a proto je chráněn.

PRO ZOBRAZENÍ DOKUMENTŮ Z MENU JE NUTNÉ ZADAT PŘIHLAŠOVACÍ ÚDAJE. 

V pravé boční části vyberte, o který typ dokumentu máte zájem: zda o zápis z výboru nebo ze shromáždění společenství vlastníků jednotek pro dům Evropská č.p. 673 či o podkladové materiály ke shromáždění, případně o jiný dokument interního charakteru. Následně budete vyzvání k přihlášení zadáním Vaší emailové adresy, kterou jste uvedli výboru společenství jako kontaktní spojení na Vás a zadáním platného hesla, které na Vámi udané kontaktní telefonní číslo bylo zasláno.

Pokud jste ještě nepředali, či nezaslali výboru společenství Vaši emailovou adresu spolu s Vaším telefonem (pro ověření údajů a zaslání hesla) a neobdrželi jste tudíž platné heslo, můžete tak učinit ZDE.

D Ů L E Ž I T É      U P O Z O R N Ě N Í   !

Připomínáme všem vlastníkům, že členství ve společenství je ze zákona povinné a automaticky vznikne všem vlastníkům ke dni vzniku společenství. Následně členství zaniká prodejem nemovitosti a novému majiteli vzniká členství koupí této nemovitosti.  Vyplývá to ze zákona č. 89/2012 Sb., (nový) občanský zákoník

 

Člen společenství má povinnosti vlastníka jednotky a člena společenství uvedené v příslušných ustanoveních výše uvedeného zákona o vlastnictví bytu a stanov společenství. Jednou z povinností člena společenství je:

- oznámit max do 1 měsíce výboru společenství nabytí vlastnictví jednotky (Dle původního zákona o vlastnictví bytu č. 72/1994 Sb.§20 odst.4 byla tato oznamovací povinnost "bez zbytečného odkladu", nyní v zákoně č. 89/2012 Sb. § 1177 odst. 1, je taxativně stanovena lhůta "nejpozději do jednoho měsíce")

Dle § 1177 odst. 1 je vlastník jednotky je povinen oznámit výboru společenství též změny v počtu osob, které mají v bytě domácnost a bydlí v něm po dobu, která činí v souhrnu nejméně tři měsíce v jednom kalendářním roce. To platí i tehdy, přenechal-li vlastník jednotky byt k užívání jiné osobě; v takovém případě oznámí i jméno a adresu této osoby.

 Jmenovky na zvonkovém tablu u vchodu do objektu nepřelepujte, ani jinak nepoškozujte společný majetek - požadavek na změnu jména na zvonku sdělte písemně výboru SVJ, který zajistí vytištění a odborné výměnu vizitky na zvonku.

Je v zájmu původního i nového vlastníka požádat výbor SVJ o provedení dálkových meziodečtů měřidel vody a tepla ke dni prodeje/nabytí bytové jednotky, nebo si meziodečty provést zdarma manuálně sami a spolu s podpisem prodávajícího i kupujího předat (vždy nejpozději do konce roku, za který je prováděno rozúčtování spotřeby) tyto meziodečty výboru SVJ pro potřeby poměrného rozúčtování nákladů a vyúčtování záloh.

Stejně tak by mělo být v zájmu nového vlastníka vyžádat si od prodávajícího před podpisem kupní smlouvy písemné potvrzení od správce domu, že na daném bytě neváznou žádné dluhy za služby vůči SVJ, neboť dle NOZ tyto dluhy přecházejí na nového vlastníka - viz: www.novinky.cz/finance/327565-lidem-hrozi-ze-s-novym-bytem-muzou-koupit-i-dluhy-predchoziho-majitele.html

 

Na této stránce v MENU vpravo naleznete jednotný ohlašovací FORMULÁŘ, který v případě uvedených změn vyplňte a

a) ihned jednoduše odešlete online přímo ze stránky, kde se formulář vyplňuje (tlačítkem "Submit"na konci formuláře),

b) nebo vyplněný vytiskněte a předejte podepsaný výboru společenství (stačí vhodit v domě do schránky "výbor společenství") a správci (stačí vhodit do schránky na adrese U Sadu 379/2, 162 00 Praha 6)

c) nebo naskenovaný vyplněný formulář zašlete mailem na adresu Společenství: svjevropska673(zavináč)email.cz a správci: drdlickova(zavináč)sbd6.cz

d) následně si domluvte schůzku na ekonomickém útvaru Správce objektu (SBD v Praze 6) paní Drdlíčková - nájemné, zálohy drdlickova(zavináč)sbd6.cz Tel:  220610703 za účelem obdržení předpisu záloh a nahlášení způsobu platby (nejlépe SIPO)

 

Bankovní spojení a platby záloh:

bankovní spojení:

banka: ČSOB Praha<span style="font-size:10.5pt;Times New Roman" ;color:#444444;"="">

č. účtu: 177528118/0300

termíny a způsoby úhrad nájemného a záloh na služby:

– zálohy na služby jsou splatné do 15. dne příslušného měsíce - viz Stanovy SVJ čl.XI odst.2 písm. n), vždy musí být uveden variabilní symbol, který je bytu přidělený (číslo bytu nestačí)

– do 30. 4. je termín pro vyúčtování záloh na služby za předchozí rok

– přeplatky a nedoplatky jsou splatné max do 31. 7.

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena SVJ pro dům Evropská č.p. 673, Praha 6

Vytvořeno službou Webnode